radnici su naša snaga

Ugled i uspjeh Luke zapravo je ugled i uspjeh njenih djelatnika koji su poznati po svojoj stručnosti u obavljanju lučkih poslova, a njih oko 600 tvore najsnažniju kariku u poslovanju. Poseban odnos Luke Ploče i lokalne zajednice ističe se i u višegodišnjoj tradiciji u kojoj nekoliko generacija obitelji radi u Luci.

Uprava Luke Ploče svjesna je kako je potrebno pomagati u razvoju lokalne zajednice i grada Ploča kako bi se i luka, kao sastavni dio te zajednice, nastavila razvijati i rasti. Iz tog razloga, Luka redovito sudjeluje u projektima i događanjima koji imaju pozitivan utjecaj na razvoj zajednice, a u planu su i novi projekti.

Odjel za zaštitu okoliša i održivi razvoj

Svjesni okruženja u kojem se luka nalazi, kao odgovoran gospodarstvenik, Luka Ploče d.d. osnovala je i Odjel za zaštitu okoliša i održivi razvoj koji se bavi isključivo zaštitom okoliša i održivim razvojem.

popularna turistička destinacija

 

Luka Ploče nalazi se u jedinstvenom okruženju doline rijeke Neretve, točnije na ušću Neretve u Jadransko more. Blizina turističkih lokaliteta poput delte Neretve, Dubrovnika, Mostara i Međugorja, ali i zračnih luka, doprinijela je sve većoj popularnosti luke Ploče kao odredišta brodovima na kružnim putovanjima. Razvoj i porast putničkog prometa direktno utječe i na razvoj grada Ploča te razvoj turizma na jedinstvenoj lokaciji neretvanskog kraja.