"Naši djelatnici najvrjedniji su dio Luke. Oni su razlog našeg uspjeha i poticaj za daljnji razvoj i napredak”

kap. Ivan Pavlović , direktor Luke Ploče

Generacije obitelji u luci

Oko 600 djelatnika svakodnevno se brine kako bi se aktivnosti u Luci odvijale prema dogovorenom planu i rasporedu. Ugled i uspjeh luke zapravo je ugled i uspjeh njezinih djelatnika i upravo iz tog razloga trudimo se omogućiti im najbolje radne uvjete kako bi nastavili raditi sa zadovoljstvom i visokom učikovitošću. Svi oni poznati su po svojoj stručnosti u obavljanju brojnih lučkih poslova te predstavljaju najsnažniju kariku u poslovanju Luke.

Najbolji pokazatelj posebnog odnosa Luke Ploče sa svojim djelatnicima brojne su obitelji u kojima postoji višegodišnja tradicija rada u Luci. Tako danas među radnicima možete pronaći čak tri generacije iste obitelji, a nerijetko se mogu čuti i zanimljive priče o Luci u vrijeme kada je nečija baka ili pak djed radio u njoj. 

Djelatnici u Luci

  • 300 djelatnika svakodnevno pokreće luku

  • 452 djelatnika sudjeluje u cjelokupnom radu

  • 553 djelatnika zaposleno je u cjelokupnoj grupaciji

Zaštita na radu

Sigurnost djelatnika na radnom mjestu najvažniji je dio zaštite na radu. Kako bismo tu sigurnost postigli, djelatnici pri radu koristi sigurnu i pouzdanu opremu, a svaki od njih prošao je i sve potrebne obuke kako bi u potpunosti bili sposobni slijediti propisane sigurnosne mjere.

O Službi zaštite na radu

edukacija djelatnika

Kako bismo svojim suradnicima i klijentima pružili kvalitetu usluge kakvu zaslužuju, svaki od djelatnika prošao je specijalizaciju za posao koji obavljaju. Tako su se 134 djelatnika specijalizirala u deset stručnih zvanja: rukovatelj utovarivača, rovokopača, buldožera, traktora, elektro-dizalice, hidraulične te brodske dizalice i brodskim teretnim uređajima, auto dizalice, signališta, vezača tereta, kompresora i kompresorske stanice te operater na silosu.

49 djelatnika osposobljeno je za vozače kamiona, autodizalica, bagera i utovarivača, dok su četiri djelatnika educirana za prodavača naftnih derivata te tri za stručnjaka zaštite okoliša.

Lučke igre

VI. Susreti radnika luka i pristaništa Jugoslavije održani su od 13. do 16. listopada 1977. godine u Pločama na terenima Športskog centra Močvara. U predvečerje Susreta, na otvaranju električne rasvjete na ŠC Močvara, sastale su se ekipe malonogometnih reprezentacije Ploča i Splita. Od 19 postojećih luka i pristaništa sudjelovalo ih je čak 18.

Više o igrama

ŽELITE POSTATI DIO STRUČNOG TIMA LUKE PLOČE?

Pošaljite svoj životopis na t.lovrinov@luka-ploce.hr.

Vaše životopise i zamolbe primamo tokom cijele godine, a razmatramo ih sukladno kadrovskim potrebama Luke Ploče