2014.
1
AA

Luka Ploče d.d. iskazuje interes za kupnju poslovnog udjela u vlasništvu Republike Hrvatske trgovačkog društva Luka Vukovar d.o.o.

AA

Luka Ploče d.d. i kineska kompanija CNBM International Engineering Co. Ltd. potpisale u Zagrebu ugovor u sklopu realizacije projekta izgradnje i opremanja Terminala rasutih tereta u luci Ploče. Projekt je ugovoren prema modelu javno-privatnog partnerstva, pri čemu je Luka Ploče d.d. kao koncesionar zadužena za nabavku i ugradnju prekrcajne opreme, a Lučka uprava Ploče za infrastrukturu uvrijednosti od preko 400 milijuna kuna. Za izradu i ugradnju opreme Luka Ploče d.d. odabrala je kineskog dobavljača.

AA

Ravnateljica državne Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić i predsjednik Uprave Luke Ploče d.d. Ivan Pavlović potpisali u Zagrebu sporazum prema kojem će Luka Ploče biti logistički centar za istraživanje i iskorištavanje očekivanih izvora nafte i plina u Jadranu.

AA

U luci Ploče svečano obilježen početak radova na izgradnji terminala za ukapljeni naftni plin. Novi UNP terminal koštat će 25 milijuna eura, a Hrvatskoj i regiji otvorit će pristup UNP-u iz drugih izvora. Investitor je Prvo plinarsko društvo iz Vukovara, a kamen temeljac položio je predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. Ivo Josipović.

AA

Odjel za zaštitu okoliša i održivi razvoj izradio Prijedlog mjera i aktivnosti s ciljem podizanja svjesnosti i odgovornosti prema poslovanju i zajednici u kojoj se nalazi.

AA

Na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za prodaju oko 20 posto redovnih dionica Luke Ploče d.d. u vlasništvu RH i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Ukupno se prodalo 84.547 dionica, od čega je u vlasništvu RH bilo 47.054, a u vlasništvu HZMO 37.493 dionice. Dionice Luke Ploče prodane su u četiri paketa, tri su bila veličine 21.137 dionica, a četvrti je bio za jednu dionicu manji. Početna cijena za sva četiri paketa bila je oko 48,5 milijuna kuna, a prodane su za preko 51 milijun kuna.

AA

Orlean Invest je s Lukom Ploče d.d. potpisao M.O.U (Memorandum of Understanding – Memorandum o suglasnosti) kojim se izriče namjera pružanja pomoći Luci Ploče u uspostavi i organizaciji logističkog centra koristeći pritom svoje 28 godina dugo međunarodno iskustvo, te prenoseći svoju pozitivnu praksu istovrsnih projekata diljem svijeta.