Scroll Top

zaštita na radu

Luka Ploče primjenjuje najviše standarde i mjere zaštite na radu u svim svojim aktivnostima. Prije odlaska na radno mjesto svaki je zaposlenik dužan opremiti se odgovarajućom zaštitnom opremom. Propisana oprema koja predstavlja svakodnevni sigurnosni minimum sastoji se od: zaštitnog odijela, zaštitne kacige, radnog odijela, kišnog i termo odijela, reflektirajućeg prsluka, rukavica, gumenih čizama, zaštitne elektro-izolacijske obuće, rukavica za zaštitu od udara električne energije te zaštitne maske.
Program zaštite na radu u Luci Ploče započeo je 1996. godine
Luka Ploče d.d. izradila je prvu procjenu opasnosti na radnim mjestima u Hrvatskoj
Prvi Program za stručno obrazovanje zaposlenika u Hrvatskoj koji je bio prilagođen za 11 poslovanja u lučkoj djelatnosti
Služba je prva dobila ovlaštenje za obrazovanje svojih zaposlenika

Program zaštite na radu u Luci Ploče započeo je 1996. godine osnivanjem Službe zaštite na radu. Prvi korak u radu bilo je stručno obrazovanje zaposlenika unutar same Službe, a po njegovom završetku započelo je obrazovanje zaposlenika prema vlastitom iskustvu. Danas Služba uz stalno usavršavanje putem seminara i stručnih skupova uspješno obavlja sve poslove zaštite na radu.

Upravo je Luka Ploče d.d. izradila prvu procjenu opasnosti na radnim mjestima u Hrvatskoj, a zaposlenici Službe prvi su položili stručne ispite iz zaštite na radu na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Služba zaštite na radu u suradnji s Kadrovskom službom izradila je i prvi Program za stručno obrazovanje zaposlenika u Hrvatskoj koji je bio prilagođen za 11 poslovanja u lučkoj djelatnosti. Program je izrađen prema nacrtu ITF sindikata, a cjelokupan Zapisnik o obrazovanju iz područja zaštite na radu u Republici Hrvatskoj izrađen je prema prijedlogu  Luke Ploče. Na osnovu svojih referenci, Služba je stoga prva dobila ovlaštenje za obrazovanje svojih zaposlenika, a program je počela implementirati 2005. godine

Uvođenje ISO 9001/2006 certifikata poboljšalo je efikasnost funkcioniranja Službe, a uveden je 2006. godine.