djelatnosti
1

Luka Ploče registrirana je kao dioničko društvo za usluge u pomorskom prometu, lučke usluge, skladištenje roba i špediciju, a djelatnosti su:

  • privez i odvez brodova, jahti, ribarskih, športskih i drugih brodica
  • ​​ukrcaj, iskrcaj i prekrcaj roba
  • skladištenje i prenošenje roba i drugih materijala
  • ukrcaj i iskrcaj putnika
  • ostale gospodarske djelatnosti.
TARIFA usluga i naknada u međunarodnom prometu
1

terminali

Luka Ploče raspolaže s ukupno sedam terminala koji omogućavaju profesionalnu uslugu u pomorskom prometu, lučke usluge te usluge skladištenja robe i špedicije. Kategorizirana je kao luka univerzalne namjene te služi za prekrcaj gotovo svih vrsta tereta koji se pojavljuju u međunarodnom pomorskom prometu.

Ukupni godišnji prekrcajni kapacitet Luke Ploče procjenjuje se na 4,8 milijuna tona rasutih i generalnih tereta. Kapacitet kontejnerskog prometa procjenjuje se na 60.000 TEU godišnje.
Sedam od osam operativnih obala u Pločama s dubinom do 14 m,(novi terminal ima dubok gaz do 18 m)  omogućava prihvat plovila do veličine Panamax brodova, dok željeznički kolosijeci, koji se protežu uzduž operativnih vezova, direktno povezuju luku s njezinim gravitacijskim područjem. Sva pristaništa imaju priručne skladišne objekte. U luci se nalaze i dva silosa: jedan za žitarice, a drugi za glinicu.

promet prema vrstama tereta (2019)
1
0
tisuća tona generalni tereti
0
tisuća tona rasuti tereti
0
tisuća tona tekući tereti

statistika

Poslovanje Luke stabilno je i kontinuirano, a tradicija duga 70 godina nije prekinuta čak ni u ratnom razdoblju od 1991. do 1995. godine, kada je Luka radila na pet do deset posto iskorištenosti svojih kapaciteta.

Najbolji su pokazatelji uspješnosti statistika i službene brojke koje iz godine u godinu potvrđuju vodeću poziciju koju Luka Ploče d.d. ima

Rekordan promet Luke Ploče od 5,142 milijuna tona u 2008. godini.

U strukturi tereta u Luci Ploče prevladavaju rasuti tereti, primarno ugljen.

Tokom proteklih 20 godina, u prosjeku 450 brodova godišnje uplovi u Luku Ploče.

Rekordan broj kontejnera od 35.124 TEU u 2008. godini.