profil tvrtke

L

uka Ploče nalazi se na južnom dijelu jadranske obale Republike Hrvatske, geografskog položaja 43°03′ N i 17°26′ E. Lokacija luke nalazi se nekoliko kilometara sjeverozapadno od ušća rijeke Neretve u samom zaljevu koji s južne i jugozapadne strane zatvara poluotok Pelješac, čineći tako prirodni lukobran.

P

ozicionirana u središnjem dijelu Jadrana, između Splita i Dubrovnika, Luka Ploče jedna je od glavnih strateških hrvatskih luka. Izvrsna prometna povezanost te povoljna geostrateška pozicija na čvorištu važnih industrijskih puteva čine je nezaobilaznom poveznicom Jadrana, Mediterana i srednje Europe. Kao takva, predstavlja najsnažniji gospodarski subjekt na području od Splita do Dubrovnika te svojim stabilnim višegodišnjim poslovanjem doprinosi razvoju lokalne zajednice i cijele Hrvatske.

Svoju tradiciju poslovanja dužu od 70 godina temelji na proširivanju poslovanja, osviještenosti kvalitetne usluge i novim investicijama što je temelj kontinuiranog rasta i razvoja na tržištu. Sukladno tome, dugi niz godina Luka Ploče d.d. poslovala je uspješno kao društveno poduzeće, a taj trend je nastavila i kao dioničko društvo.

Iako je riječ o luci u Republici Hrvatskoj, od iznimne je važnosti za gospodarstvo susjedne Bosne i Hercegovine, a dovršetkom Koridora Vc, Luka Ploče d.d. će zajedno s cijelom dolinom Neretve dodatno proširiti svoje poslovanje i na ostale zemlje zapadne i srednje Europe.

Luka Ploče d.d. je luka univerzalne namjene  preko koje se obavlja transport gotovo svih vrsta tereta koji se pojavljuju u međunarodnom pomorskom prometu. Zbog svoje geostrateške pozicije i novih ulaganja, uvrštena je na svjetsku kartu luka koje mogu prihvatiti CAPE SIZE brodove (veličine do 180 000 DWT).

TEMELJNI PRINCIPI TVRTKE

01.

zadovoljstvo korisnika

02.

ULAGANJE U ZAPOSLENIKE

03.

BRIGA O OKOLIŠU

04.

RAZVOJ I ULAGANJE U NAJMODERNIJE TEHNOLOGIJE

05.

POŠTIVANJE PROPISA I PRAVILA STRUKE

LUKA U BROJKAMA

0
TERMINALA
0
h
POVRŠINA LUKE
0
m
DUBINA GAZA
0
g
KONTINUIRANOG RADA

MISIJA

Misija Luke Ploče temelji se na obrazovanju zaposlenika, razvijanju i ulaganju u moderne tehnologije i opremu kako bi se postigla visoka kvaliteta rada te održao razvoj i rast na tržištu.

Kontinuiranom reorganizacijom kompanije, ulaganjem u obnovu opreme i ljudske potencijale postavljeni su snažni temelji budućeg rasta i razvoja.

VIZIJA

Luka Ploče kao tvrtka koja ima tradiciju poslovanja dužu od 70 godina svoju viziju temelji na politici jačanja i sigurnosti svog položaja na tržištu. Vizija Luke Ploče obuhvaća načela pružanja kvalitetne usluge, proširivanjem na nova tržišta i sklapanjem novih poslova.