Posjet djelatnika Strojarske i prometne škole Varaždin Luci Ploče
1
Prošli tjedan, 07.10.2019., 40 djelatnika Škole Strojarstva i Prometa posjetilo je Luku Ploče. Uz pratnju zaposlenika Luke, profesori su obišli kontejnerski terminal i novi terminal za rasute terete. Posjetom novom terminalu za rasute terete, koji se još nalazi u testnoj fazi, imali su prilike vidjeti najnoviju tehnologiju koja se koristi u prekrcaju rasutih tereta i njihovom skladištenju.

Strojarska i prometna škola Varaždin svake godine povodom Svjetskog dana nastavnika organizira stručnu ekskurziju za nastavnike. Kako je cilj stručne ekskurzije stručno usavršavanje nastavnika, temeljem onoga što znaju o Luci Ploče, smatrali su da bi posjet luci doprinio stjecanju suvremenih spoznaja i upoznavanju nastavnika sa suvremenom tehnologijom što će im biti višestruko korisno u njihovom radu u nastavi. U školi djeluju dva sektora, sektor prometa i logistike te sektor strojarstva, čime je posjet Luci doprinio stručnom usavršavanju njihovih profesora iz oba sektora.

Nakon radnog dijela, Luka Ploče organizirala je prigodni ručak u prostorijama Novog terminala.  Na odlasku profesori su zahvalili na gostoprimstvu i uspješnoj i edukativnoj organizaciji.