Combis PCM
1
Projekt Combis PCM u prvom redu namijenjen je  automatizaciji poslovnih procesa Luke Ploče, uz prioritet povezivanja svih sektora tvrtke koji sudjeluju u poslovanju.

Aplikacija „Combis PCM (Port Container Management)“ je aplikativno rješenje za manipulaciju kontejnerima, rasutim i generalnim teretima. Combis PCM je skup nekoliko aplikacija koje su zajedno povezane u jedan homogeni sustav. Aplikacija omogućuje tvrtki da kao operater na jednostavan način vodi evidenciju kontejnera, generalnih i rasutih tereta, planiranje poslova, fakturiranje i vođenje ugovora prema ostalim sudionicima u lučkom poslovanju.

Combis PCM sastoji se iz dvije osnovne aplikacije:

  • centralne web aplikacije (za zaposlenike luke, agente, špeditere i carinu);
  • mobilne aplikacije „Combis Port Container Management for Mobile Devices“ koja se koristi na mobilnim uređajima i sadržava samo modul za radnike na kontejnerskom terminalu.

Budući da je Lučka uprava Ploče zajedno sa Svjetskom bankom izradila projekt povezivanja svih učesnika lučkog poslovanja u jedan veliki centralni sistem, poznat kao PCS, projekt Combis PCM je jedan od najvažnijih dijelova budućeg lučkog informatičkog sustava.

Korisnici pristupaju aplikaciji koristeći svoj web preglednik (Mozilla Firefox), bez potrebe za ikakvim dodatnim aplikacijama.

Korisnici se prijavljuju u sustav s valjanim korisničkim imenom i lozinkom.

Adrese za pristup