Smještena u središnjem dijelu Jadrana, između Splita i Dubrovnika, luka Ploče jedna je od glavnih strateških hrvatskih luka. Izvrsna prometna povezanost te povoljna geostrateška pozicija na čvorištu važnih industrijskih puteva čine ju nezaobilaznom spojnicom Jadrana, Mediterana i Srednje Europe.
Luka je ujedno i najsnažniji gospodarski subjekt na području od Splita do Dubrovnika koja svojim stabilnim višegodišnjim poslovanjem doprinosi razvoju lokalne zajednice i cijele Hrvatske.

Vrata koridora Vc

Iako hrvatska luka, od iznimne je važnosti za gospodarstvo susjedne Bosne i Hercegovine, a dovršetkom Koridora Vc Luka Ploče d.d. će, zajedno s cijelom dolinom Neretve, svoje poslovanje dodatno proširiti i na ostale zemlje zapadne i srednje Europe.

Gotovo je nemoguće odvojiti rast i razvoj Luke od razvoja grada Ploča čemu svjedoči i 584 radnika koji čine dio ove uspješne poslovne priče. 

Luka u brojkama

  • 553 djelatnika dio je uspješne poslovne priče

  • 8 terminala za prihvat svih vrsta tereta

  • 230 hektara površina na kojoj se proteže luka

Naši djelatnici najvrjedniji su dio Luke

Naši djelatnici poznati su po svojoj stručnosti u obavljanju svih lučkih poslova i svjesni smo kako tvore najsnažniju kariku u poslovanju Luke.

Pročitajte više

Djelatnosti

Luka Ploče registrirana je kao dioničko društvo za usluge u pomorskom prometu, lučke usluge, skladištenje roba i špediciju, a djelatnosti su:

  • privez i odvez brodova, jahti, ribarskih, športskih i drugih brodica
  • ​​ukrcaj, iskrcaj i prekrcaj roba
  • skladištenje i prenošenje roba i drugih materijala
  • ukrcaj i iskrcaj putnika
  • ostale gospodarske djelatnosti.

Vanjski operateri

Kako bismo svim korisnicima osigurali što kvalitetniju i bolju uslugu, surađujemo s nizom renomiranih tvrtki.

Pogledajte popis

PROMETNA POVEzanost

U pravcu sjever-jug pruža se željeznička pruga Sarajevo–Ploče, koja predstavlja dio željezničke trase ogranka C (Budimpešta–Osijek–B. Šamac–Sarajevo–Ploče, duljine 809 km) petog Paneuropskog koridora (Venecija–Trst–Budimpešta–Uzgorod–Lavov) i time čini luku Ploče morskom lukom ovog ogranka.

U okružju Luke Ploče nalaze se četiri međunarodne zračne luke za putnički promet: zračna luka Mostar – cca 60km; zračna luka Dubrovnik (Čilipi) – cca 120km; zračna luka Split (Resnik) – cca 140km; zračna luka Sarajevo (Butmir, BiH) – cca 190km

Luka Ploče nalazi se i uz Jadransku magistralu (E-65), cestovnu prometnicu koja se pruža od Trsta preko Rijeke i Splita do krajnjeg juga ovog dijela Europe. S ostatkom Hrvatske povezana je autocestom A1.